Regulier basisonderwijs en kinderdagverblijf

Educatie

De BiM-werkwijze kan worden ingezet op een regulier kinderdagverblijf of basisschool. Voor de peuters kan het een manier zijn om kennis te maken met nieuwe muziek en materialen. BiM sluit aan op hun zintuigelijke ontwikkeling. Bij oudere kinderen kan BiM o.a. worden ingezet om focus terug te brengen, zodat ze zich bijvoorbeeld beter kunnen concentreren en beter prikkels kunnen verwerken.

Je gebruikt BiM als onderdeel van een muziekbelevingsactiviteit. Voor peuters is dit vaak de eerste kennismaking met instrumenten, nieuwe liedjes, bewegen op muziek en het begin van de muzikale vorming. De muziekbelevingsactiviteit begint met het muziekliedje voor een duidelijk begin. Daarna sluit je aan op het thema van dat moment. Halverwege de les vraag je of ze op het kleed komen zitten en zet je de BiM muziek aan. Je zegt wat voor materiaal je hebt en laat dit zien en eventueel voelen.

Bimmen in onderwijs of kinderdagopvang staat nog in de kinderschoenen, maar is in ontwikkeling. Het is een doelgroep waarbij BiM doelgericht kan worden ingezet.

Leren

    Wil jij je inschrijven voor de studiedag? Vul de onderstaande gegevens in en stuur dit naar ons.