Studiedagen

Verder met BiM

Heb je de BiM-cursus gevolgd en wil je verdieping? Die vind je op onze studiedagen ‘Haptonomie & BiM’ en ‘Basale Stimulatie & BiM’. Wil je de andere BiM-activiteiten van de BiM-Activiteitenkalenders leren, dan ben je van harte welkom op de studiedag ‘Meer van BiM’. Op de studiedag ‘Nieuwe BiM-activiteiten’ worden nieuwe BiM-activiteiten geoefend met verrassende muziek en bijzondere materialen. Speciaal voor ouders is er de studiedag ‘Ouders & BiM’ waar de bekendste BiM-activiteiten geleerd worden. Op de kalender vind je alle data.

Kijk hieronder voor meer informatie.

Nieuwe BiM-Activiteiten

Dinsdag 19 april 2022

€ 235,00 ( incl. lunch, BiM-activiteitenkalender 3 & certificaat )

Heb je alle BiM-activiteiten al gedaan en ben je op zoek naar nieuwe BiM-activiteiten? Dan ben je van harte welkom op deze studiedag. We gaan met nieuwe BiM-activiteiten aan de slag. Verrassende materialen combineren we met bijzondere muziek zodat je weer met BiM kunt vernieuwen. Je krijgt BiM-activiteitenkalender 3. Je kunt alleen deelnemen als je de BiM-cursus gevolgd hebt.

Docent: Door Visser 


Schrijf je hieronder in!

Haptonomie & BiM

Vrijdag 8 april 2022

€ 235,00 ( incl. lunch & certificaat )

Aanraken en aangeraakt worden is eigenlijk de spil waar Haptonomie en BiM om draaien.
Ons gevoel heeft invloed op wat we doen, hoe we iets doen en hoe we iets beleven. Andersom geldt ook: onze gedachten en ons gedrag hebben ook invloed op ons gevoel. Op deze studiedag maak je ervarend kennis met Haptonomie en met gevoelens die er zijn en die je ervaart. Hoe jij er mee omgaat en wat de kracht ervan is. In het middagprogramma wordt haptonomie toegepast in de praktijk tijdens het bimmen. Je  hebt minimaal de BiM-basiscursus gevolgd.

Docenten: Rens van der Hout / Patrick Meuldijk

Schrijf je hieronder in!

Basale Stimulatie & BiM

Dinsdag 17 mei 2022

€ 235,00 ( incl. lunch & certificaat )

In de BiM- methode vind je de essentie van de theorie van Basale Stimulatie van Prof. Dr. Andreas Fröhlich terug. Het eerste woord “beleven” is alvast één van de belangrijkste aspecten van ‘Basale Stimulatie’, waarbij voor personen met een ernstige meervoudige beperking het beleven van allerlei prikkels DE basis is om met zichzelf én de ruimere omgeving in contact te komen . Daarbij is, in dat beleven, de één-één-relatie vooral voor die personen héél erg belangrijk!

Op deze studiedag gaan we dieper in op de betekenis van Basale Stimulatie in de praktijk in relatie tot de BiM-werkwijze.

Docenten: Nicole Vaeessen / Andrea Melmoux / Patrick Meuldijk

Schrijf je hieronder in!

BiM-opfris-dag

Vrijdag 18 februari 2022

€ 235,00 ( incl. lunch & certificaat )

Inmiddels bestaat de BiM-werkwijze meer dan 10 jaar. In die jaren is de kern van BiM hetzelfde gebleven maar is de uitvoering van de BiM-activiteiten  verder uitgediept. Het is logisch dat BiM in de loop van de jaren een eigen leven is gaan leiden met de vraag of BiM BiM gebleven is. Op deze studiedag gaan we met de bekendste BiM-activiteiten aan de slag en zetten we weer de puntjes op de i.
Deelnemers hebben de BiM-basiscursus of de BiM-vervolgcursus  gevolgd.

Docenten: Patrick Meuldijk / Door Visser

Schrijf je hieronder in!

Ouders & BiM

Vrijdag 4 februari of zaterdag 5 februari 2022

€ 235,00  ( Inc. BiM-boek, Activiteitenkalender 1+2, muziek, certificaat en 4 BiM-materialen)

De meeste cursisten van de BiM-cursus zijn medewerkers die met mensen met EMB werken. Af en toe schrijft een ouder zich in. Na de cursus horen we dan van deze ouder terug dat de BiM-werkwijze eigenlijk door veel meer ouders thuis gedaan kan worden. Vandaar dat we een speciale studiedag organiseren voor ouders en hun kind met EMB. Op deze studiedag oefenen ouders de bekendste BiM-activiteiten met hun kind. Het is niet voor alle ouders mogelijk om met hun kind deel te nemen aan deze studiedag. Daarom organiseren we een tweede studiedag voor alleen ouders. Zo brengt deze studiedag Ouders & BiM  het bimmen ook thuis.  We organiseren deze studiedagen op Bio Vakantieoord in Arnhem.

Ellen Jansen / Patrick Meuldijk

Schrijf je hieronder in.

Meer van BiM

Vrijdag 18 maart 2022

In de BiM-cursus worden niet alle BiM-activiteiten uit de BiM-Activiteitenkalenders geoefend. Wel jammer horen we vaak terug. Daarom de studiedag ‘Meer van BiM’ waar een aantal andere BiM-activiteiten geoefend worden zoals het ‘Golvend gordijn’, de ‘Rollende rollers’, ‘Stappende proppen’, ‘Strelende veer’, ‘Zwierige zwabbers’ en de ‘Twee plumeaus’. Ook krijg je een update van een aantal BiM-activiteiten uit dag 2 .

Docenten: Patrick Meuldijk / Door Visser

Schrijf je hieronder in.

Inschrijven studiedag

    Wil jij je inschrijven voor de studiedag? Vul de onderstaande gegevens in en stuur dit naar ons.      Wil jij je inschrijven voor de studiedag? Vul de onderstaande gegevens in en stuur dit naar ons.