Studiedagen

Door met BiM!

Heb je de BiM-cursus gevolgd en wil je verdieping? Die vind je op onze studiedagen ‘Basale Stimulatie & BiM’ en ‘Haptonomie & BiM’. Wil je de andere BiM-activiteiten van de BiM-Activiteitenkalenders leren, dan ben je van harte welkom op de studiedag ‘Meer van BiM’. Op de studiedag ‘Nieuwe BiM-activiteiten’ worden nieuwe BiM-activiteiten geoefend met verrassende muziek en bijzondere materialen. Speciaal voor ouders is er de studiedag ‘Ouders & BiM’ waar de bekendste BiM-activiteiten geleerd worden. Op de kalender vind je alle data.

Kijk hieronder voor meer informatie.

Nieuwe BiM-Activiteiten

Vrijdag 12 mei 2023

€ 245,00 ( incl. lunch, BiM-activiteitenkalender 3 & digitaal certificaat )

Heb je alle BiM-activiteiten al gedaan en ben je op zoek naar nieuwe BiM-activiteiten? Dan ben je van harte welkom op deze studiedag. We gaan met nieuwe BiM-activiteiten aan de slag. Verrassende materialen combineren we met bijzondere muziek zodat je weer met BiM kunt vernieuwen. Je krijgt BiM-activiteitenkalender 3. Je kunt alleen deelnemen als je de BiM-cursus gevolgd hebt.

Docent: Door Visser


Schrijf je onderaan op deze pagina in!

Haptonomie & BiM

Najaar 2023

€ 245,00 ( incl. lunch & digitaal certificaat )

Aanraken en aangeraakt worden is eigenlijk de spil waar Haptonomie en BiM om draaien.
Ons gevoel heeft invloed op wat we doen, hoe we iets doen en hoe we iets beleven. Andersom geldt ook: onze gedachten en ons gedrag hebben ook invloed op ons gevoel. Op deze studiedag maak je ervarend kennis met Haptonomie en met gevoelens die er zijn en die je ervaart. Hoe jij er mee omgaat en wat de kracht ervan is. In het middagprogramma wordt haptonomie toegepast in de praktijk tijdens het bimmen. Je  hebt minimaal de BiM-basiscursus gevolgd.

Docenten: Rens van der Hout / Patrick Meuldijk

Schrijf je onderaan op deze pagina in!

Basale Stimulatie & BiM

Vrijdag 14 april 2023

€ 245,00 ( incl. 1 set BiM-materiaal, lunch & digitaal certificaat )

In de BiM- methode vind je de essentie van de theorie van Basale Stimulatie van Prof. Dr. Andreas Fröhlich terug. Het eerste woord “beleven” is alvast één van de belangrijkste aspecten van ‘Basale Stimulatie’, waarbij voor personen met een ernstige meervoudige beperking het beleven van allerlei prikkels DE basis is om met zichzelf én de ruimere omgeving in contact te komen . Daarbij is, in dat beleven, de één-één-relatie vooral voor die personen héél erg belangrijk!

Op deze studiedag gaan we dieper in op de betekenis van Basale Stimulatie in de praktijk in relatie tot de BiM-werkwijze.

Docenten: Nicole Vaeessen / Andrea Melmoux / Patrick Meuldijk / Door Visser

Schrijf je onderaan op deze pagina in!

BiM-opfris-dag

Vrijdag 9 juni 2023

€ 175,00 ( incl. lunch & digitaal certificaat )

Inmiddels bestaat de BiM-werkwijze meer dan 10 jaar. In die jaren is de kern van BiM hetzelfde gebleven maar is de uitvoering van de BiM-activiteiten  verder uitgediept. Het is logisch dat BiM in de loop van de jaren een eigen leven is gaan leiden met de vraag of BiM BiM gebleven is. Op deze studiedag gaan we met de bekendste BiM-activiteiten aan de slag en zetten we weer de puntjes op de i.
Deelnemers hebben in het verleden de BiM-basiscursus, de BiM-vervolgcursus of de 2-daagse BiM-cursus  gevolgd.

Docenten: Patrick Meuldijk / Door Visser

Schrijf je onderaan op deze pagina in!

Ouders & BiM

Zaterdag 11 maart 2023 en zaterdag 15 april 2023

Zaterdag 25 maart 2023 en zaterdag 6 mei 2023

Dag 1 :          € 245,00       (prijs voor voor 1 ouder of voor 2 ouders) 
Alleen ouders (Inc. BiM-boek, Activiteitenkalender 1+2, usb-stick voor muziek, 4 BiM-materialen, digitaal certificaat en lunch)

Dag 2:           € 200,00       (prijs voor voor 1 ouder of voor 2 ouders) 
Dezelfde ouders met kind (Incl. lunch)

De meeste cursisten van de BiM-cursus zijn medewerkers die met kinderen of volwassenen met ernstige beperkingen werken. Af en toe schrijft een ouder zich in. Na de cursus horen we dan van deze ouder terug dat de BiM-activiteiten ook door ouders thuis gedaan kunnen worden. . Vandaar dat we een speciale 2-daagse studiedag organiseren voor ouders en hun kind met ernstige beperkingen. Het is niet voor alle ouders mogelijk om met hun kind deel te nemen. Deze ouders kunnen alleen dag 1 volgen. Op onze kalender vind je de locaties waar we deze studiedagen organiseren. 

Tip:  Kijk of er binnen het PgB nog financiële ruimte is voor deze studiedagen!

 

Door Visser / Patrick Meuldijk

Schrijf je onderaan op deze pagina in!

Meer van BiM

Najaar 2023

€ 175,00  ( 2 BiM-materialen van ‘Meer met BiM, lunch + digitaal certificaat)

In de BiM-cursus worden niet alle BiM-activiteiten uit de BiM-Activiteitenkalenders geoefend. Wel jammer horen we vaak terug. Daarom de studiedag ‘Meer van BiM’ waar een aantal andere BiM-activiteiten geoefend worden zoals het ‘Golvend gordijn’, de ‘Rollende rollers’, ‘Stappende proppen’, ‘Strelende veer’, ‘Zwierige zwabbers’ en de ‘Twee plumeaus’. Ook krijg je een update van een aantal BiM-activiteiten uit dag 2 .

Docenten: Patrick Meuldijk / Door Visser

Schrijf je onderaan op deze pagina in!

Inschrijven studiedag

    Wil jij je inschrijven voor de studiedag? Vul de onderstaande gegevens in en stuur dit naar ons.      Wil jij je inschrijven voor de studiedag? Vul de onderstaande gegevens in en stuur dit naar ons.