BiM-werkwijze

Wat is de BiM-werkwijze?

‘BiM’ staat voor ‘Beleven in Muziek’ en is een lichaamsgerichte methode met instrumentale muziek met een open muziek beleving. BiM bestaat uit muziekactiviteiten die zijn beschreven in een aantal BiM-activiteitenkalenders. De combinatie van muziek en deze muziek ook daadwerkelijk voelen op je lijf maakt de BiM-werkwijze tot een unieke methode.

BiM kun je doelgericht inzetten voor welbevinden, ontwikkeling of groei op het gebied van emotie, sociaal, cognitief, motoriek en de zintuigen. Ook is de BiM-werkwijze een methode met aandacht voor de muzikale ontwikkeling.

Algemene doelen zoals het maken van contact, stimuleren van communicatie, verhogen of behouden van de alertheid of juist ontspanning. Maar ook leren luisteren naar de structuur van de muziek, het onderscheid maken in klankkleur of het kunnen vertalen van de melodie of een ritme.

De BiM-werkwijze kan bijdragen aan een vermindering van een probleem op het gebied van sensorische informatieverwerking.

De BiM-werkwijze kan individueel en in groepjes ingezet worden bij zorg-organisaties op de woning, op dagbesteding en kinderdagcentra, het onderwijs of in de thuissituatie door medewerkers, activiteitenbegeleiders, leerkrachten, onderwijsassistenten, muziektherapeuten, vakdocenten muziek, logopedisten en ouders. De inhoud van het programma van de BiM-cursus is praktisch d.w.z. dat je tijdens de cursus vaardigheden ontwikkelt die direct op je werk kunt gebruiken. Er zijn geen specifieke vooropleidingeisen noodzakelijk om de BiM-cursus te volgen. Wel vinden we het belangrijk dat je affectie hebt met de doelgroep.

    Wil jij je inschrijven voor de studiedag? Vul de onderstaande gegevens in en stuur dit naar ons.