Patrick Meuldijk

Patrick Meuldijk is de bedenker en grondlegger van de BiM-werkwijze. Hij was 35 jaar in het speciaal onderwijs werkzaam als leerkracht en vakdocent muziek. Ook is hij mede grondlegger van DOT Belevingstheater. Hij heeft zich gespecialiseerd in muziekactiviteiten en theater met ernstige meervoudig beperkte kinderen en volwassenen. De BiM-werkwijze is een combinatie van zijn muzieklessen en de voorstellingen van DOT Belevingstheater. Tijdens het uitwerken van de belevingsactiviteiten uit zijn muzieklessen kwam het woord ‘BiM’ in zijn gedachten naar boven. ‘BiM’ is geluid, muziek is geluid en muziek is trilling. Muziek is horen en trilling kun je voelen. ‘BiM’ zou een afkorting kunnen zijn van ‘Beleven in Muziek’. Dat ‘bimmen’ een werkwoord zou worden, kon hij zich toen nog niet voorstellen.

Ook in het buitenland geeft hij BiM-cursus en workshops. De eerste stap over de grens was naar België. Maar BiM groeit door en naast Nederland en België wordt inmiddels ook cursus gegeven in Duitsland en Cyprus. BiM wordt door enthousiaste bimmers zelfs meegenomen naar Wit-Rusland, naar Kenia en naar Bangladesh.

Daarnaast werkte hij mee aan de ontwikkeling van nieuw lesmateriaal en liedjes bij ‘Muziek Speciaal’ (uitgeverij De Toorts Haarlem ) voor het vak muziek in het speciaal onderwijs en aan de muziekmethode ‘ZOEM’ voor kinderen en volwassenen met EMB.

    Wil jij je inschrijven voor de studiedag? Vul de onderstaande gegevens in en stuur dit naar ons.